Елица Панайотова Директор на “София Тех Парк

Елица Панайотова

Елица Панайотова е архитект с разнообразен опит и над десетгодишна професионална практика в областта на проектирането и инвестиционното консултиране. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия, с магистърска степен по Градско планиране и архитектура. Втората си магистърска степен по Градско планиране и жилищна политика получава от Университета в Линкълн, Великобритания.

Професионалната й кариера започва в средата на деветдесетте години, предимно с градоустройствени проекти – Бизнес Парк София, градски център на София (две наградени конкусни разработки в екип), курорти по Черноморието и др.

Опитът й в областта на архитектурното проектиране включва офис, търговски, жилищни и промишлени сгради, сред които сграда 3 в Бизнес Парк София; административни сгради на граничните пунктове в Силистра и Лесово; винарна Шато РуКо, Ямбол; винарна Санта Сара, Горица; хотели по Черноморието; множество интериори.

Елица е консултант на редица международни инвеститори и ръководител на някои от най-значимите инвестиционни проекти в България.