Арх. Пламен Мирянов управител, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ

Арх. Пламен Мирянов

Арх. Пламен Мирянов е роден 1965г., в гр. Стара Загора, завършва строителен техникум „Христо Ботев” - специалност „Строителство и архитектура” със златен медал за отличен успех. През 1990 год. завършва висшето си образование във ВИАС - специалност „Архитектура”, специалност „Жилищни сгради и комлекси” под ръководството на проф. Стефан Стефанов.

Арх. Пламен Мирянов притежава магистърска степен по бизнес-администрация към „ИНТЕГРА”-Канада, сертификати по финанси, финансови инструменти и системи за финансиране на бизнес с недвижими имоти, маркетинг и управление на процеса, бизнес етика и социална ангажираност на организацията, организация на структурите на управление на акционерни дружества, завършил е пълен курс на подготовка на мениджъри и лидери, курс по управление на кадри, организиране и структуриране на средни и големи бизнес-организации и програмен курс за изграждане на лидерите на средни и големи предприятия. Владее перфектно три езика, притежава отлични организационни и лидерски качества, умения за общуване и работа с хора, взимане на бързи и адекватни решения.

Арх. Пламен Мирянов е собственик и Председател на Съвета на Директорите на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД - строително инвестиционна компания с 19 годишна история в проектирането, инвестирането и строителството на луксозни жилищни сгради и комплекси. Той е създателят на бранда АРТЕКС - символ не само на най-висок клас на строително изпълнение, но и на почтено, честно отношение към всички, застанали пред компанията.

Женен е, има  две деца – син на 24 години и дъщеря на 19 години, които умело следват пътя на родителите си и печелят награди и отличия в архитектурни конкурси и фото-изложби.